De Nederlandse economie is met 2% gegroeid en de werkloosheid en zelfs de staatsschuld daalt. We hebben zo’n ruime 0,8% meer te besteden. Voor iemand die netto laten we zeggen 1850 Euro te besteden heeft hebben we het over een indrukwekkend bedrag van 14,80 Euro meer per maand, waanzinnig!

De regerende politieke partijen slaan zichzelf op de borst voor deze uitmuntende prestatie, de crisis is bezworen en de banken roepen in koor dat we weer meer kunnen lenen. Het feest kan weer beginnen.

Maar wacht eens even komt dit u niet zeer bekend voor? In een financieel systeem waar geld uit het niets wordt gecreëerd op basis van schuld, 97% van het geld in onze economie uit schuld bestaat betekend dit dat de volgende financiële crisis gegarandeerd is.

De politiek zit te slapen en willen het systeem dat garant staat voor financiële crises, verarming van de bevolking, vernietigen van het milieu en uw gezondheid door overbelasting en verrijken  van de elite in stand houden.

Wat dacht u ervan als we het financiële systeem veranderen, de-privatiseren van publieke instellingen en een anti speculatie woonbeleid voeren u per maand grofweg tussen de 200-600 Euro per maand erop vooruit kunt gaan? Ongeloofwaardig? Wij denken van niet, het is tijd voor de Transitie Partij!

Lees hier hoe de Transitie Partij dit probleem wilt aanpakken!